Allergia és életmód

Szójaallergia és a lecitin

Ételallergiásként sűrűn böngésszük az élelmiszerek címkéjét. A zsírosabb termékekben gyakran találkozunk a lecitin megnevezéssel,  néha kifejezetten SZÓJALECITIN név alatt. Mi ez a titokzatos összetevő, és a szójaallergiások vajon fogyaszthatják-e?   A cikkünk összefoglalva: A lecitin egy emulgeátor, összetartja a vizes és a zsíros fázist, ezért tipikusan a nagy zsírtartalmú élelmiszerekhez adják. Többféle élelmiszerből is előállíthatják, sok esetben… Tovább »

Szójaveszély! Mi a nyavalya az a Gamma 500?

Sztori arról, hogy miként szembesültem a jelöletlen szójával egy, a bolti eladó által szójamentesnek titulált kenyéren. És arról nem szól, hogy minden más allergiás vásárló ezzel nem szembesül, ha nem nyomoz utána… csak csodálkozik, hogy mitől van tünete.  Nemrég egy olyan pékség felé jártam, amelyben korábban még sohasem vásároltam. Gyakorlott allergiásként megKÉRDEZTEM az eladót, hogy  a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!