Allergia és életmód

Pedig jó heccnek tűnt: sajtdobálásból tragédia

Cikkünk röviden összefoglalva: Nemrég körbejárta a sajtót egy hír, miszerint egy sajttal megdobott tejallergiás iskolásfiú anafilaxiás sokkot kapott és életét vesztette. Az olvasók egy része kamunak minősítette a hírt, nyilván a kellő információ hiányában Ilyen eset, hogy egy allergén csak bőrön keresztül érintkezik, mégis súlyos reakciót okoz, valóban szerfelett ritkán fordul elő. Emiatt a történteket… Tovább »

Sajtos-tejfölös tészta tejmentesen – karfioltejföllel

Ma egy egyszerű és meglepő receptet hoztam Nektek. Teljesen tejmentes, de ízvilága kicsit visszahozza a tejföl ízét azoknak, akik tejfehérjeallergia miatt mellőzik a tejfölt. Figyelem! A karfiol jellegzetes aromája kissé kiérződik az ételből. Hozzávalók EGY ADAGHOZ: Ízlés szerinti mennyiségű száraztészta, diétánknak megfelelő verzióban (gluténmentes, tojásmentes stb.) Ízlés szerinti sajthelyettesítő; én a Violife-ot kedvelem  egy ökölnyi… Tovább »

Viszlát, sajt! Mit ehetek helyetted?

Amikor megkapjuk a tejallergia diagnózisát, kétségbeesetten elkezdjük keresni az eddig jó étvággyal fogyasztott tejtermékek megfelelőit: tej helyett gabonatejre váltunk, tejföl és tejszín helyett a növényi tejszíneket próbálgatjuk sorra. A sajtimádók ekkor szoktak kétségbeesni: akkor most már nem is ehetek sajtot???!!!  A válasz: tehéntejből készült sajtot valóban nem, hiszen nagyon sok benne az allergén tejfehérje. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!