Juliska nagyanyám sok finom süteményt tudott készíteni. A leghíresebb és egyben tej-, tojásmentes receptjét szeretném közreadni. Ez az egyetlen recept, amelyen nem merek variálni az arányokon, összetevőkön, hogy a megszokott legtökéletesebb ízhatást érjem el. A süteményt a családunk mennyei mannának nevezte el. Bár családi recept, nem titkos, bátran próbáljátok ki! A gyermekeim sajnos személyesen nem… Tovább »
Kókuszos tekercs, azaz Juliska dédi mennyei mannája
Juliska nagyanyám sok finom süteményt tudott készíteni. A leghíresebb és egyben tej-, tojásmentes receptjét szeretném közreadni. Ez az egyetlen recept, amelyen nem merek variálni az arányokon, összetevőkön, hogy a megszokott legtökéletesebb ízhatást érjem el. A süteményt a családunk mennyei mannának nevezte el. Bár családi recept, nem titkos, bátran próbáljátok ki! A gyermekeim sajnos személyesen nem… Tovább »

Itt a nyár! És mi, allergiások is imádjuk a fagyit! Szerencsére a gyártók felfedezték ezt a piaci rést, és számunkra is készítenek jégkrémeket, fagyikat. Alapvetően kétféle csemegével találkozhatunk: utcán/cukrászdában árult tölcséres vagy kelyhes fagylalttal, illetve a boltban, mélyhűtőpultban kínált jégkrémekkel. 1.) Jégkrémek Ami a jégkrémeket illeti, csakúgy, mint minden más termék esetén, ezeknél is…
Tej- tojásmentes piskóta. Nem hiányzik belőle semmi. Kipróbálva, vagy harmincszor! A férjem által kidolgozott tej-tojás-diófélementes piskótarecept gyümölcsös vagy akár gesztenyés krémmel mindent visz nálunk. Egyszerű, gyors, magasra feljövő, és isteni finom. Hozzávalók: – 15 dkg cukor – 2 cs vanillin cukor – 1 cs vaníliapuding por (főzős) – 6 evőkanál étolaj – 3 evőkanál…
...
“Játsszuk azt, hogy sütök palacsintát! Tejes-tojásosat!” “Játékból tortát eszek, mogyorósat, mákosat!” “Ki kér tejes fagyit?” Szerepjáték egy három és fél éves gyereknél. De miért hangzik ez nekem szívszaggatóan? A kislányom, ahogy nő, egyre többet álmodozik arról, hogy azt ehessen, mint mások. 3,5 éves, és kezdi érteni, hogy ő más. Éteallergiás, nem is kicsit. Mindig vigyázni kellett,…
Glutén érzékenyeknek nagyon nehéz ehető, laktató, és ugyanakkor olcsó kenyeret készíteniük. Tele vannak az allergiásoknak szánt boltok különleges lisztekkel, őrleményekkel, de az otthon sütött kenyér nem mindig sikerül ehetőre. Ráadásul a speciális lisztek igen drágák is. A már kész pékáruk is csillagászati áron kaphatóak, ráadásul a gluténmentes termékek gyakran tartalmaznak más olyan fehérjéket is, melyre…