Allergia és életmód

“Tejmentes” (???) tejszármazék, avagy a fából vaskarika – a laktoferrin

Cikkünk röviden összefoglalva:  A laktoferrin egy népszerű étrendkiegészítő, többnyire vaspótlás céljából fogyasztják. Tehéntejből állítják elő. Anyatejben és más állati tejben is megtalálható. A gubancot az okozza, hogy nem mindenki számára egyértelmű, hogy a  LAKTOFERRIN = A TEJ EGYIK FEHÉRJÉJE. Tejallergiás facebook-csoportokban találkoztam az elterjedt és veszélyes tévhittel, miszerint a laktoferrint fogyaszthatják a tejallergiások. Ezzel szemben a… Tovább »

Övön aluli ütés – tej lehet a probiotikumban

GYAKORI DIÉTAHIBÁK sorozat, 2. rész – amikor a tejallergia ellen szedett némelyik probiotikumban van tej…    A cikkünk összefoglalva:  Amikor ételallergia miatt erősen megválogatjuk, mit eszünk, és legjobb tudomásunk szerint tartjuk is a diétát, akkor is előfordulhatnak tünetek! Meglepő, de a diétahiba egyik forrása akár az étrendkiegészítőként szedett probiotikum, akár a növényi joghurtban megbúvó tejsavbaktérium-kultúra is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!