Allergia és életmód

Szójaallergia és a lecitin

Ételallergiásként sűrűn böngésszük az élelmiszerek címkéjét. A zsírosabb termékekben gyakran találkozunk a lecitin megnevezéssel,  néha kifejezetten SZÓJALECITIN név alatt. Mi ez a titokzatos összetevő, és a szójaallergiások vajon fogyaszthatják-e?   A cikkünk összefoglalva: A lecitin egy emulgeátor, összetartja a vizes és a zsíros fázist, ezért tipikusan a nagy zsírtartalmú élelmiszerekhez adják. Többféle élelmiszerből is előállíthatják, sok esetben… Tovább »

Tejmentes finomságok Mikulásra

  Amikor az orvos kimondja az „ítéletet”, hogy allergiásak vagyunk mi magunk vagy gyermekünk, elhatározzuk, hogy mi bezzeg nem törünk össze, és lazán, szuperanya módjára beszerezzük az újfajta élelmiszereket, alapanyagokat. A korábbi receptjeinket átdolgozzuk, tejföl helyett gabonatejszínt, búza helyett gluténmentes lisztkeveréket használunk, kevercselünk nap mint nap. Némi idő után gyakorlatot is szerzünk az új technológiákban…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!