Ételallergiásként sűrűn böngésszük az élelmiszerek címkéjét. A zsírosabb termékekben gyakran találkozunk a lecitin megnevezéssel, néha kifejezetten SZÓJALECITIN név alatt. Mi ez a titokzatos összetevő, és a szójaallergiások vajon fogyaszthatják-e? A cikkünk összefoglalva: A lecitin egy emulgeátor, összetartja a vizes és a zsíros fázist, ezért tipikusan a nagy zsírtartalmú élelmiszerekhez adják. Többféle élelmiszerből is előállíthatják, sok esetben… Tovább »
Szójaallergia és a lecitin
Ételallergiásként sűrűn böngésszük az élelmiszerek címkéjét. A zsírosabb termékekben gyakran találkozunk a lecitin megnevezéssel, néha kifejezetten SZÓJALECITIN név alatt. Mi ez a titokzatos összetevő, és a szójaallergiások vajon fogyaszthatják-e? A cikkünk összefoglalva: A lecitin egy emulgeátor, összetartja a vizes és a zsíros fázist, ezért tipikusan a nagy zsírtartalmú élelmiszerekhez adják. Többféle élelmiszerből is előállíthatják, sok esetben… Tovább »

Amikor az orvos kimondja az „ítéletet”, hogy allergiásak vagyunk mi magunk vagy gyermekünk, elhatározzuk, hogy mi bezzeg nem törünk össze, és lazán, szuperanya módjára beszerezzük az újfajta élelmiszereket, alapanyagokat. A korábbi receptjeinket átdolgozzuk, tejföl helyett gabonatejszínt, búza helyett gluténmentes lisztkeveréket használunk, kevercselünk nap mint nap. Némi idő után gyakorlatot is szerzünk az új technológiákban….