Ma egy egyszerű és meglepő receptet hoztam Nektek. Teljesen tejmentes, de ízvilága kicsit visszahozza a tejföl ízét azoknak, akik tejfehérjeallergia miatt mellőzik a tejfölt.
Figyelem! A karfiol jellegzetes aromája kissé kiérződik az ételből.
Hozzávalók EGY ADAGHOZ:
Elkészítés:
1.) A karfiol„tejföl” elkészítése:
2.) A tésztát a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük
3.) Amíg a tészta fő, lereszeljük a sajthelyettesítőt
4.) Tálalás után gyorsan megesszük, mert a karfioltejfölből könnyen kiválik a víz hosszabb tárolás után.
Jó étvágyat!
A további cikkekért kövesd Életmódunk – Egészség, diéta, allergia blogok – hitelesen Facebook oldalunkat!
Ha van személyes történeted, amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás/-érzékeny sorstársaidon – várjuk a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com címre. Akár meg is jelenhet az oldalunkon az írásod!
Köszönettel: Noiro és Lin