Ma egy egyszerű és meglepő receptet hoztam Nektek. Teljesen tejmentes, de ízvilága kicsit visszahozza a tejföl ízét azoknak, akik tejfehérjeallergia miatt mellőzik a tejfölt.
Figyelem! A karfiol jellegzetes aromája kissé kiérződik az ételből.
Hozzávalók EGY ADAGHOZ:
- Ízlés szerinti mennyiségű száraztészta, diétánknak megfelelő verzióban (gluténmentes, tojásmentes stb.)
- Ízlés szerinti sajthelyettesítő; én a Violife-ot kedvelem
- egy ökölnyi méretnek megfelelő térfogatú karfiolrózsák
- víz a főzéshez
- só
- bors
- pár csepp citromlé
- 1 ek. növényi olaj, lehet napraforgó- vagy egyéb olaj is, ízlés szerint
- egyéb fűszerek, ízlés szerint
Elkészítés:
1.) A karfiol„tejföl” elkészítése:
- nagyon puhára főzzük a karfiolrózsákat. Citromos vízben is lehet főzni, akkor a végén kevesebb citromlevet kell hozzátenni
- kb. 1 dl főzővízzel leturmixoljuk. Fontos, hogy elég sűrű legyen.
- beleturmixolunk 1 ek. olajat, egy csipet sót, kis borsot és ízlés szerinti egyéb fűszereket. Citromlével savanyítjuk.
2.) A tésztát a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük
3.) Amíg a tészta fő, lereszeljük a sajthelyettesítőt
4.) Tálalás után gyorsan megesszük, mert a karfioltejfölből könnyen kiválik a víz hosszabb tárolás után.
Jó étvágyat!
A további cikkekért kövesd Életmódunk – Egészség, diéta, allergia blogok – hitelesen Facebook oldalunkat!
Ha van személyes történeted, amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás/-érzékeny sorstársaidon – várjuk a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com címre. Akár meg is jelenhet az oldalunkon az írásod!
Köszönettel: Noiro és Lin
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: