Allergia és életmód

Sajtos-tejfölös tészta tejmentesen – karfioltejföllel

Ma egy egyszerű és meglepő receptet hoztam Nektek. Teljesen tejmentes, de ízvilága kicsit visszahozza a tejföl ízét azoknak, akik tejfehérjeallergia miatt mellőzik a tejfölt.

Figyelem! A karfiol jellegzetes aromája kissé kiérződik az ételből.

Hozzávalók EGY ADAGHOZ:

  • Ízlés szerinti mennyiségű száraztészta, diétánknak megfelelő verzióban (gluténmentes, tojásmentes stb.)
  • Ízlés szerinti sajthelyettesítő; én a Violife-ot kedvelem 
  • egy ökölnyi méretnek megfelelő térfogatú karfiolrózsák
  • víz a főzéshez
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek. növényi olaj, lehet napraforgó- vagy egyéb olaj is, ízlés szerint
  • egyéb fűszerek, ízlés szerint

Elkészítés:

1.) A karfiol„tejföl”  elkészítése:

  • nagyon puhára főzzük a karfiolrózsákat. Citromos vízben is lehet főzni, akkor a végén kevesebb citromlevet kell hozzátenni
  • kb. 1 dl főzővízzel leturmixoljuk. Fontos, hogy elég sűrű legyen.
  • beleturmixolunk  1 ek. olajat, egy csipet sót, kis borsot és ízlés szerinti egyéb fűszereket. Citromlével savanyítjuk.

2.) A tésztát a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük 

3.) Amíg a tészta fő, lereszeljük a sajthelyettesítőt

4.) Tálalás után gyorsan megesszük, mert a karfioltejfölből könnyen kiválik a víz hosszabb tárolás után.

Jó étvágyat!

 

A további cikkekért kövesd Életmódunk – Egészség, diéta, allergia blogok – hitelesen Facebook oldalunkat! 

Ha van személyes történeted, amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás/-érzékeny sorstársaidon – várjuk a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com címre. Akár meg is jelenhet az oldalunkon az írásod!

Köszönettel:  Noiro és Lin

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!