Allergia és életmód

Tojás- és gluténmentes fasírt? Igen!

Sokan kérdezik, hogy mi fogja össze a fasírtot, ha nincs benne kenyér, vagy nincs benne tojás. Elárulom: maga a hús. A hús magas fehérjetartalma miatt “összetartja” saját magát. Személyre szabott, hogy ki-mit szeret rakni a sültbe, és mivel ízesíti. A fasírt jó, gyorsan, “mentesen” is elkészíthető, és változatos is lehet. A fasírtot nem csak hagyományosan lehet elkészíteni. Szinte bármilyen fűszerezéssel és formában finom! Csak a kreativitásod szabhat határt! 

A gluténmentesen élők az alábbiakat javasolják a kenyér és tojás helyettesítésére:

Abonett, főtt rizs, cukkini, reszelt sárgarépa, szárazon megpirított majd forró vízzel felengedett zabpehely, magvak: szezámpehely, napraforgómag, gluténmentes kenyér, puffasztott rizs, tört főtt krumpli, reszelt nyers krumpli, párolt tök, főtt köles, puffasztott köles, főtt hajdina, főtt barna rizs, puffasztott amaránt, gluténmentes zsemlemorzsa, darált kukoricapehely, összetört kölesgolyók, főtt karfiol,  sajt, túró, bármilyen más reszelt zöldség.

Vannak ételek, melyeket a mentesen élők is könnyen és gyorsan elkészíthetnek. Nyaralásra is szuper és tápláló a fasírt. Ráadásul lefagyasztás után, miután kiolvadt, finom marad!

Akár szívecske formákat is készíthetsz belőle kézzel. Pár mozdulat, és izgalmasabb lesz ez  az alap ennivaló is.

 

Fotó: Lin

Fotó: Lin

 

Ha tetszett amit itt láttál, és érdekelnek az allergiával és egyebekkel kapcsolatos írásaim, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz is, itt: Allergia Blog

Ha van személyes történeted amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás sorstársaidon – várom a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com -ra!

Köszönettel: Lin

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!