Ezt az 5 gondolatot vésd az eszedbe, ha gluténérzékeny vagy!

1. Tartsd a diétát folyamatosan, mindig. A cöliákiát sajnos nem lehet kinőni, nem múlik el.

2. Attól, hogy odafigyelsz mit eszel, csak egészségesebb leszel. Teljes életet élhetsz akkor is, ha gluténérzékeny vagy. Egyszerűen csak körültekintőbbnek kell lenni, és ki kell hagyni a gluténtartalmú ételeket. Ha másra nem vagy allergiás vagy érzékeny, rengeteg dolgot ehetsz, és majdnem minden étel elkészíthető gluténmentes változatban is!

3. Viccelni fognak veled egyesek. Azt hiszik, divatból csinálod a diétád, és nem kell komolyan venni. Pedig gluténérzékenység nem vicc! Ne vedd a kritikusaid komolyan, nem éri meg velük leállni vitatkozni, sem magyarázkodni.

Gluténmentes hajvágás?… Azt hiszed divatból csinálom?

4. “Csak egy kicsi liszt van benne” – ne csábulj el. Egészen biztosan rosszul fogod magad érezni tőle hamarosan. Nem attól válsz a csoport meghatározó tagjává, mert ugyanazt az ételt eszed, mint a többiek! A társasági részvételed ne az evésről szóljon, ne is gondoljanak a többiek arra, hogy mit eszel, vagy mit nem eszel. Mi lenne, ha lenne egy izgalmas hobbid, amiről kérdezhetnek? Sokkal jobb erről beszélni, mint folyton magyarázkodni a diéta miatt.

“Azt hiszem talán glutén volt a salátámban!”

Viccesnek, nevetségesnek tűnik? Pedig pont ilyen kellemetlen, mint amilyen arcot vág szegény Gwyneth…

5. A gluténérzékenység nem tipikus allergia, nem életveszélyben vagy. Ha véletlenül glutén tartalmú ételt eszel, allergiás sokkot nem kaphatsz, viszont hosszú távon romboló hatása van az egészségedre. Rövid távon pedig azonnal tüneteid lesznek a glutén tartalmú étel elfogyasztása után, mindig. Figyelj oda, és kerüld el a gluténtartalmú ételek fogyasztását, és teljesen egészséges, tünetmentes leszel.

Ha tetszett amit itt láttál, és érdekelnek az allergiával és egyebekkel kapcsolatos írásaim, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz is, itt: Allergia Blog

Ha van személyes történeted amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás sorstársaidon – várom a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com -ra!

Köszönettel: Lin

Címkék: ,
Tovább a blogra »