Húsvétra kiváló, gyerekek nagy kedvence, és maximum 20 perc alatt kész is vagy vele!
Hozzávalók:
500 g darált háztartási keksz
1 l magozott meggybefőtt
200 g kókuszreszelék
kb. 20 dkg cukrozott kakaó (ízlés szerint)
Elkészítés:
Öntsd össze az összetevőket, és gyúrd össze úgy, hogy finom, viszonylag lágy, krémes állagú legyen. Igen, a meggybefőttet teljesen, levével együtt tedd bele. A kókuszreszelékből hagyj a torta megszórásához, ne tedd mindet a masszába.
A masszából formázz meg egy kerek kisebb fejet, egy nagyobb ovális testet. Két kifliformát is csinálj, lapítd ki, és ragaszd a fejre – ez lesz a füle. Két kisebb henger a mellső lába, formálj kis farkincát is. A fejre alakíts ki két szemecskét apró gombóckákból, egy orrocskát, és szájacskát. Tapaszd össze a testtel és a fejjel ezeket az apróbb “alkatrészeket”.
Szórd meg alaposan kókuszreszelékkel!
A szemnek válassz kék franciadrazsét (vagy pirosat, ha albínó nyuszira vágysz), az orrának szép a piros.
Sok mosolyt csalsz majd az arcokra!
Ha tetszett, amit itt láttál, és érdekelnek az allergiával és egyebekkel kapcsolatos írásaim, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz is.
Ha van személyes történeted amit szeretnél megosztani, vagy csak kiírni magadból, hogy jobban érezd magad, esetleg tapasztalatokkal, receptekkel segítenél ételallergiás sorstársaidon – várom a leveled az allergia.cafeblog@gmail.com -ra!
Köszönettel: Lin
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: