Tej-, tojás-, olajosmag mentes isteni, omlós szilvás rácsos süti

A férjem a recept kifejlesztője és megvalósítója. 

Igazi ínyenc, és igazi profi. Nagyon ráérzett a tej- és tojásmentes sütik “technikai” kivitelezésére, mert amit ő süt, az nem száraz és nem ízetlen, mint gyakran a “mentes” cuccok. Ebből a sütiből sem hiányzott semmi. 

Ha kedvet kaptál egy omlós, ínyenc finomsághoz, megosztom Veled is a receptet.

Hozzávalók:



Tészta

50 dkg liszt

25 dkg búzadara

1 ek búzasikér

15 dkg cukor

2 cs vanillincukor

1 cs sütőpor

30 dkg margarin

1 ek olaj

1/2 citrom leve

Töltelék

1 doboz sütésálló szilvalekvár (egy kevés ki szokott maradni)

1 literes üveg szilvabefőtt

Őrölt fahéj

Kristálycukor

Elkészítés:



A szilvákat félbevágom, majd a belső felükön meghintem fahéjas kristálycukorral és állni hagyom, amíg felhasználásra nem kerül.

A tészta hozzávalóit összedolgozom majd fél órán át állni hagyom, hogy a búzadara megszívja magát.

A tészta 3/4 részét kinyújtom kb. 3 mm vastagra, majd a tepsibe helyezem. (Általában széttörik, de mivel jó tapad egymáshoz, ki lehet szépen rakosgatni a tepsi alját.) A tésztára sütésálló szilvalekvárt terítek úgy, hogy ne látsszon ki a tészta, de ne is legyen túl vastag. A lekvárra rászedem a szilvát a belsejével felfelé, hogy a leve ne folyjon ki sülés közben.

A tészta 1/4 részéből rudakat hengergetek és rácsformában a szilvákra helyezem.

180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm alsó-felső sütési módban.

Ha tetszett amit írtam, és érdekelnek az allergiával és egyebekkel kapcsolatos írásaim, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz is, itt: Allergia Blog

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »