Érdekes képek – a kakaó gyümölcstől a csokiig
Láttál már valaha kakaó gyümölcsöt? Tudod, hol terem a csokid? Megmutatom!
A kakaó az emberi szervezet szinte minden részére jó hatással van: szív- és érrendszeri, idegrendszeri/idegi, szájhigiénés, hormonális, nyirokrendszeri- és immunológiai, légzőszervi, reproduktív, bőrgyógyászati pozitív hatásai is vannak. A tudományos felfedezések sorra igazolják, ami a mondákban szerepel: a kakaó az “Istenek eledele”.
(Ha részletesebben tudni szeretnéd, miért egészséges a kakaó és hogyan érdemes leginkább fogyasztani, ITT olvashatsz utána.)
Íme a kakaó gyümölcs!
Érik a kakaó a kakaófán. (Fotó: krayker/Freeimages)
Mexikói kakaó gyümölcs Comalcalco Tabasco városból (Fotó: Darias71/Freeimages)
Kakaó termés Bahiából (Brazília) (Fotó: Mrmfc/Freeimages)
Frissen szedett kakaó. (Fotó: eschu1952/ Freeimages)
Csokikészítő masina, valahol a termőhely közelében, Majordomo, Oaxaca (fotó: Greenmill/Freeimages)
Feldolgozás után – fogyasztása boldogság!
Olvasztott csokoládé. (Fotó: cspaulding/Freeimages)
Csilis csoki (fotó: Hakze/Freeimages)
Csokoládé. Imádni való. (Fotó: Kilián Zsuzsanna/ Freeimages)
Tiszta kakaó, a kakaóvaj kivonása után. Bizony, egészséges! (Fotó: starfish75/Freeimages)
Téli melengető kényeztetés. (Fotó: Catalin82/Freeimages)
Egy kellemes felhasználási lehetőség (Fotó: Arryll/Freeimages)
Valaki a tésztával keveri (Fotó: LotusHead/Freeimages)
És a kedvenc csábítóm. (Fotó: knox_x/Freeimages)